Café Lugnet

Föreningen Torpet Lugnet upplåter lokalerna till Hallunda Dagcenters verksamhet under dagtid vardagar. Ändamålet är att ge de funktionshindrade arbetstagarna meningsfull sysselsättning och en aktiv social kontaktyta.

Verksamheten leds av ett engagerat gäng arbetshandledare. Utöver caféverksamheten jobbar man även med att göra en del reparationer och underhåll på byggnaderna. Man gör dessutom storverk med plantering, blommor och växter. Det finns ett växthus och till och med en liten japansk trädgård.

Det var den tidigare arbetshandledaren Tanino som startade upp det japanska inslaget. Begåvad med gröna fingrar och bra på att planera. Numera har Tanino gått i pension, men andra har tagit över.

Man har även julmarknad och vårmarknad. Då kan man köpa diverse hantverksgrejor (som t ex handsnickrade färggranna  fågelholkar) och närodlade grönsaker och frukter, som vuxit på tomten.

Villaägarna omkring har också kunnat engagera dagcentret för diverse uppdrag som  gräsklippning, grävning och andra jobb av olika slag.

Under pandemiåren har Café Lugnet dessvärre hållit stängt för allmänheten.

Verksamheten är mycket populär och bedöms ge långsiktigt positiva effekter på dem som är sysselsatta. Man har nu, 2022, hållit på med denna verksamhet i 25 år.

Verksamheten är även mycket positiv för oss i omgivningen!

Många motionsvandrare, hundägare och promenörer passerar torpet på dagarna. Området har extremt fina promenad- områden, med skogsstigar och en lång, fin strandpromenad.

Lugnet är  ett bra etappmål där man kan få en kopp kaffe med dopp, nära nog gratis. För hundarna finns det vattenskålar utställda. Oftast finns det tillfälle till en pratstund med förbipasserande eller folket som driver Café Lugnet. Är det fint väder har man stolar och bord utomhus, annars får man sitta inne i något av rummen i torpet.

Café Lugnet

Det är Hallunda Dagcenter för funktionshandikappade vuxna som driver verksamheten, och caféet.
Caféet är öppet 10-14 måndag till torsdag i de flesta veckor.

Läs mera om Café Lugnet på deras facebooksida

Facebook

Tanino i växthuset med en spekulant på tomatplantor

Tanino i växthuset med kund
Breakfast & Brakfest

Fågelbordet Breakfast & Brakfest med övernattnings- och häckningsmöjlighet. (Design: Café Lugnet)

Breakfast & Brakfest 2

© Copyright 2014-2023
Föreningen Torpet Lugnet

Torpet Lugnet
2024-05-11

Hem

Taki Sweden AB